was successfully added to your cart.

nou iOS 10

    Ca în fiecare an, în cadrul conferinței WWDC dedicată în principal dezvoltatorilor de aplicații, iOS a fost în centrul atenției iar Apple, ne-a promis că vom avea parte de cel mai mare update de până acum.

raise-to-wake

Functia Raise to Wake

În iOS 10 există o funcție numită „Raise to wake”. Așa cum sugerează și numele, ecranul va fi aprins automat în momentul în care telefonul este ridicat. În acest fel, utilizatorul are acces rapid la notificări, fără atingerea senzorului de amprente.

Ecranul de notificări arată și se comportă asemănător celui de pe Android. Utilizatorul poate interacționa cu mesajele primite fără a deschide aplicațiile corespunzătoare, direct din meniul de notificări, folosind tehnologia 3D Touch.

De asemenea, vor exista widget-uri care vor rula independent de aplicația-mamă. Spre exemplu, o aplicație de fotbal va putea afișa rezultatele live în cadrul unui widget, din nou, la fel ca pe Android.

Aplicația Phone primește, la rândul ei, câteva modificări subtile de design. Printre acestea se numără butoane mai bine plasate pentru diversele modalități de contact disponibile. O funcție interesantă este detectarea automată a apelurilor de tip spam. Aceasta intră în vigoare când sunt primite apeluri repetate de pe telefoane cu numere private.

Apple va permite dezvoltatorilor să aibă acces la librăriile software folosite de Siri. Asta înseamnă că orice aplicație poate fi folosită prin intermediul comenzilor vocale. De exemplu, când WhatsApp va oferi suportul necesar, utilizatorul va putea da o comandă de genul ”trimite un mesaj pe WhatsApp lui George și spune-i că întârzii” .

Apple va folosi un sistem propriu de inteligență artificială pentru a recunoaște persoane și obiecte în cadrul imaginilor gestionate cu aplicația Photos. Utilizatorul va putea, astfel, găsi rapid pozele în care apare o anumită persoană sau care includ un anumit element vizual.

Tehnologia va rula direct de pe telefon, nefiind necesară o conexiune la internet pentru a avea acces la funcțiile oferite de aceasta. În general, sistemele de inteligență artificială rulează pe serverele companiilor care le dețin, neputând fi folosite fără o conexiune la internet.

Noua versiune a aplicației Photos va împrumuta câteva idei de la Google Photos. Printre acestea se numără organizarea inteligentă a fotografiilor în funcție de persoanele și locațiile detectate. Această facilitate se va regăsi într-un tab nou, denumit Memories.

Maps, una dintre cele mai criticate aplicații Apple de-a lungul timpului, va fi și ea „deschisă”, permițând dezvoltatorilor să creeze diverse extensii. Cu ajutorul acestor extensii, Maps va putea fi folosită, dincolo de ghidare, pentru o serie întreagă de acțiuni care au la bază localizarea precum rezervarea unei mese la restaurant sau comanda unei mașini Uber.

iOS vine și cu o aplicație nouă – Apple Home. Construită pe baza infrastructurii puse la dispoziție de HomeKit, Apple Home permite controlarea dispozitivelor de tip Internet of Things.

Ca în fiecare an, noua versiune de iOS este lansată în toamnă. iOS 10 este disponibilă pe iPhone 5 (și versiunile mai noi), generația a 6-a de iPod Touch, iPad 2 mini respectiv iPad generația a 4-a (și versiunile mai noi).

 

În caz că nu reușești să instalezi noul sistem de operare de la Apple pe dispozitivul tău, poți apela oricând la echipa Glassgsm. Contact

Poate dorești să mai citești și:

Articole recente / Vizualizează toate articolele

Samsung Galaxy S9 – noul scanner de recunoaștere a irisului

| Samsung | No Comments
Pentru noul telefon Samsung Galaxy S9, compania coreeană a pregătit o schimbare esențială. Cu ajutorul acesteia, Samsung intenționează să detroneze celebrul iPhone X din topul celor mai bune telefoane. Funcția…

Portret – modul cu care poți face cele mai reușite poze de sărbători, dacă ai un iPhone 7 Plus, 8 Plus sau iPhone X

| Apple | No Comments
Sărbătorile de iarnă reprezintă un motiv de bucurie, iar clipele petrecute alături de cei dragi, trebuie imortalizate în cele mai frumoase fotografii. Cei care au un iPhone 7 Plus, iPhone…

Samsung Galaxy S9 – noutăți despre ecran

| Samsung | No Comments
Samsung Galaxy S9 va fi lansat în primăvara anului 2018, iar competiția acerbă cu alte companii producătoare de telefoane mobile a determinat implementarea unor îmbunătățiri prin care fanii să rămână…

Ai scăpat telefonul în apă? Iată ce trebuie faci ca să nu rămâi fără telefon de sărbători! 

| Sfaturi | No Comments
Cei care au achiziționat iPhone X sau unul din ultimele modele de  smartphone de la Samsung nu trebuie să-și facă probleme dacă îi prinde ploaia vorbind la telefon... nici chiar…

Author Giorgiana

More posts by Giorgiana

Lasă un răspuns

© 2016 Glassgsm.ro. | CUI: 32543269 | J33/896/2013