was successfully added to your cart.

nou iOS 10

    Ca în fiecare an, în cadrul conferinței WWDC dedicată în principal dezvoltatorilor de aplicații, iOS a fost în centrul atenției iar Apple, ne-a promis că vom avea parte de cel mai mare update de până acum.

raise-to-wake

Functia Raise to Wake

În iOS 10 există o funcție numită „Raise to wake”. Așa cum sugerează și numele, ecranul va fi aprins automat în momentul în care telefonul este ridicat. În acest fel, utilizatorul are acces rapid la notificări, fără atingerea senzorului de amprente.

Ecranul de notificări arată și se comportă asemănător celui de pe Android. Utilizatorul poate interacționa cu mesajele primite fără a deschide aplicațiile corespunzătoare, direct din meniul de notificări, folosind tehnologia 3D Touch.

De asemenea, vor exista widget-uri care vor rula independent de aplicația-mamă. Spre exemplu, o aplicație de fotbal va putea afișa rezultatele live în cadrul unui widget, din nou, la fel ca pe Android.

Aplicația Phone primește, la rândul ei, câteva modificări subtile de design. Printre acestea se numără butoane mai bine plasate pentru diversele modalități de contact disponibile. O funcție interesantă este detectarea automată a apelurilor de tip spam. Aceasta intră în vigoare când sunt primite apeluri repetate de pe telefoane cu numere private.

Apple va permite dezvoltatorilor să aibă acces la librăriile software folosite de Siri. Asta înseamnă că orice aplicație poate fi folosită prin intermediul comenzilor vocale. De exemplu, când WhatsApp va oferi suportul necesar, utilizatorul va putea da o comandă de genul ”trimite un mesaj pe WhatsApp lui George și spune-i că întârzii” .

Apple va folosi un sistem propriu de inteligență artificială pentru a recunoaște persoane și obiecte în cadrul imaginilor gestionate cu aplicația Photos. Utilizatorul va putea, astfel, găsi rapid pozele în care apare o anumită persoană sau care includ un anumit element vizual.

Tehnologia va rula direct de pe telefon, nefiind necesară o conexiune la internet pentru a avea acces la funcțiile oferite de aceasta. În general, sistemele de inteligență artificială rulează pe serverele companiilor care le dețin, neputând fi folosite fără o conexiune la internet.

Noua versiune a aplicației Photos va împrumuta câteva idei de la Google Photos. Printre acestea se numără organizarea inteligentă a fotografiilor în funcție de persoanele și locațiile detectate. Această facilitate se va regăsi într-un tab nou, denumit Memories.

Maps, una dintre cele mai criticate aplicații Apple de-a lungul timpului, va fi și ea „deschisă”, permițând dezvoltatorilor să creeze diverse extensii. Cu ajutorul acestor extensii, Maps va putea fi folosită, dincolo de ghidare, pentru o serie întreagă de acțiuni care au la bază localizarea precum rezervarea unei mese la restaurant sau comanda unei mașini Uber.

iOS vine și cu o aplicație nouă – Apple Home. Construită pe baza infrastructurii puse la dispoziție de HomeKit, Apple Home permite controlarea dispozitivelor de tip Internet of Things.

Ca în fiecare an, noua versiune de iOS este lansată în toamnă. iOS 10 este disponibilă pe iPhone 5 (și versiunile mai noi), generația a 6-a de iPod Touch, iPad 2 mini respectiv iPad generația a 4-a (și versiunile mai noi).

 

În caz că nu reușești să instalezi noul sistem de operare de la Apple pe dispozitivul tău, poți apela oricând la echipa Glassgsm. Contact

Poate dorești să mai citești și:

Articole recente / Vizualizează toate articolele

iPhone 7, iPhone 7S și iPhone 7S Plus – asemănări și diferențe

| Apple | Niciun comentariu

Datorită unei schimbări relativ majore de design făcute de către cei de la Apple, iPhone 7S ar putea fi mai gros decât iPhone 7. Această informație a fost vehiculată recent…

Ecran imens și diagonală de 6.4 inch – Samsung Galaxy Note 8

| Samsung | Niciun comentariu

Toamna 2017 va fi, cu siguranță, una abundentă în noutăți. La fel ca Apple – cu artileria sa de promisiuni – Samsung încearcă să se impună pe piață ca un…

Apple și surprizele toamnei 2017

| Apple | Niciun comentariu

Lansarea din septembrie 2017 a fost și este intens vehiculată de către presa de specialitate. Toată lumea este nerăbdătoare să cunoască deja-celebrul iPhone 8, însă surprizele pe care Apple le…

Senzorul de recunoaștere facială de pe iPhone 8, butonul Home și alte zvonuri

| Fără categorie | Niciun comentariu

Deși există numeroase dubii cu privire la funcția Face ID ca identificare biometrică, avantajele pe care utilizatorii le pot avea, nu pot fi contestate. Dacă ați crezut că datele care…

© 2016 Glassgsm.ro. | CUI: 32543269 | J33/896/2013